- Vi er en gjeng ildsjeler som ønsker å spre musikkglede og kultur på Haugalandet. Bård gjør at vi kan fokusere på det vi brenner for, sier Daniel Rolfsnes, styremedlem i Vangenfamilien
Vangenfamilien er ikke en familie, men et styre bestående av seks personer med ulik bakgrunn fra musikklivet, samt over 100 musikkelskende frivillige. Siden 2017 har de, bortsett fra i pandemiåret 2020, arrangert musikkfestivalen Vangenfestivalen på Haraldsvangen utenfor Haugesund, til glede for både små og store musikkelskere.
- Det hele startet med en visjon om en annerledes musikkfestival for folk i og rundt Haugesund, forteller Daniel Rolfsnes.
- Vangenfestivalen er en avslappet festival som foregår en helg, i fantastiske Haraldsvang, der både små og store kan kose seg med fin musikk, teater og andre kulturopplevelser.
Vangenfamilien driver også en musikkpub med det klingende navnet Vangen Pling Plong, som i sin tid ble startet for å skaffe skjenkeløyve til Vangenfestivalen. Den ble etterhvert så populær at den begynte å leve sitt eget liv, og holder nå åpent hver helg.
- Det som en gang var en visjon, er nå en virksomhet som involverer mer enn hundre mennesker under selve festivalen, og som driver en pub resten av året. Dette er selvfølgelig veldig gledelig, men det øker også behovene for profesjonalisering og effektive prosesser.
- Vi bruker Bård først og fremst fordi det er enkelt. Tidligere hadde vi ulike systemer som alle hadde sine særegenheter og derfor krevde både integrasjoner og tålmodighet for oss i styret. Bård samler all informasjon på ett sted og gjør at vi kan kommunisere effektivt, uansett hvor vi måtte befinne oss.
For Vangenfamilien var møtet med Bård en åpenbaring. Etter at prøveperioden var over, var de ikke tvil: De hadde møtt en ny venn.
- Vangenfestivalen er vårt felles hjertebarn, som vi jobber med så å si hele året. Selv om det på en måte er en hobby – vi har alle en annen jobb ved siden av – er det veldig viktig at vi er profesjonelle, forteller Daniel Rolfsnes.
- Det er fort gjort å nedprioritere den «kjedelige» delen av jobben, som budsjetter, regnskap og styrearbeid, men da risikerer man også at man mister kontrollen og får problemer. Derfor bruker vi Bård i alle selskapene - så har vi viktig dokumentasjon samlet ett sted.
- Når det er sagt, så er det ingen i Vangenfamilien som begynte med dette fordi de ville sitte i et styre, noe jeg tror vi deler med alle andre som er engasjert i lag og foreninger. Alle er motivert av et brennende ønske om å lage en flott musikk- og kulturfestival, og derfor er vi ekstra glade for å ha funnet Bård.
Vangenfamilien bruker Bård til alt fra å gjennomføre styremøter til å lagre dokumentasjon. Fleksibilitet og enkel bruk og administrasjon er viktige stikkord.
Det er to ting Rolfsnes ønsker å trekke fram som spesielt positive for Vangenfamilien
- Den første og viktigste er at Bård er digital, noe som gjør at vi i prinsippet kan gjennomføre generalforsamlinger og møter når og hvor som helst. Det er jo bare å logge seg på, så er vi i gang. Det passer perfekt for oss, siden vi alle har en jobb ved siden av. Om vi måtte gjennomføre alle møtene fysisk, kunne det blitt vanskelig å finne tidspunkter som passet for alle.
Daniel Rolfsnes trekker også fram brukergrensesnittet som en god grunn til å velge Bård.
- I Vangenfamilien er vi mer interessert i musikk enn teknologi, for å si det slik. Derfor er det intuitive og enkle grensesnittet perfekt for oss. Du trenger ingen opplæring - det er «plug and play». Bård gjør det rett og slett enklere å være en ildsjel, og jeg anbefaler gjerne Bård til andre som ønsker å drive med noe de brenner for.
Sportsklubben Vedavåg Karmøy har digitalisert styrearbeidet og fått frigjort mer tid de kan bruke på klubbens medlemmer.
Styret i Brønnøya Vel har effektivisert driften, og blant annet byttet ut et 20 år gammelt Excel-dokument.
Romerike International School var en av de første privatskolene i landet til å ta bruk styreportalen Bård.